Joskus on hetkiä jolloin saatan pohtia tätä kysymystä. Tosin omat muutamat kokemukseni poliisien kanssa on ollut ainoastaan hyviä ja myönteisiä. Mulla ei edes ole yhtään negatiivista kokemusta virkavallan kanssa. Tämäkin sen takia koska itse en ole tähän mennessä halunnut hankaluuksia virkavallan kanssa, enkä halua niitä jatkossakaan.

 

Toisaalta myös mietin niitä ihmisiä jotka kiusallaan ja ehkä pienessä tuitelissa tekee aiheettomia soittoja saadakseen poliisin paikalle. Tuo alkoholi kun on sellanen aine, minkä ansiosta ihminen saa päähänsä toinen toistaan kummallisempia päähän pistoksia. Joillekkin se on ärräviinaa kun taas toisille se on se kuuluisa taikajuoma joka saa iloseksi yhden illan ajaksi.

 

Tosin tässä kohtaa ei voida ruveta yleistämään. Joillakin ihmisillä vaan on taipumusta siihen että otetaan vähän ilolientä (tai ärräviinaa) ja soitetaan aiheetta 112:hteen. Tämäkään ei sentään tarkota sitä että jos muutamilla on tähän taipumusta niin sitten on kaikilla.

 

On myös niitä jotka ottaa muutaman huikan/pullon taikajuomaa, sitten sen illan ollaan elämänsä sankareita kun keksitään joku välikohtaus että saadaan sinitakkiset paikalle. Lopulta tämä ilmotus kolahtaa ilmottajan omaan nilkkaan ja yö valtion hotellissa keltasella patjalla on taattu. Kyllä sitä yllättävän paljon oppii tietämään maailman menosta kun poliisit-sarjaa seuraa.

 

Tiedän tapauksena erään iäkkäämmän pariskunnan jonka naapuri on tehnyt heistä aiheettomia ilmoituksia muutaman. Pariskunnasta isännällä on hiukan huono kuulo ja tästä johtuen pariskunta joutuu keskustelemaan hiukan kovaäänisemmin. On oikeastaan aika pöyristyttävää että naapuri, joka on tämän pariskunnan on tuntenut jopa kauemmin kun minä itse, on kehdannut soittaa ja sanoa että naapurissa kuuluu kova-äänistä riitelyä. Vaikka kyse on ihan tavallisesta ja äärettömän mukavasta pariskunnasta josta isännällä vaan on huono kuulo.

 

Kyllä tällainen tyhmempikin maallikko sen erottaa että milloin naapurissa riidellään ja milloin on kyse ihan vaan pelkästä kova-äänisestä keskustelusta. Itse olen asunut tässä kerrostalossa vajaan vuoden, eikä mulla vaan ole naapurien kanssa ollut mitään ongelmaa. Aina olen lähtenyt siitä että ihmisten kanssa täytyy yrittää tulla toimeen, mutta on myös tullu muutama sellanen tapaus vastaan joiden kanssa ne kemiat ei vaan kertakaikkiaan ole kohdannut vaikka kuinka olisi yrittänyt olla edes puheväleissä.

 

Mutta kyllä meistä jokainen voi omalla toiminnallaa ja käytöksellään vaikuttaa siihen että onko poliisi ystävä vai vihollinen. Sitähän ne jotkut sanoo että niin mettä vastaa kun sinne huudetaan.