Periaatteessa tässäki kirjotuksessa on ihan hirvittävä määrä kirjotusvirheitä koska en kirjota kirjakielellä. Voisin yhtä hyvin viilata aiheesta pilkkuu vaikka koko yön jos vaan olisin niin v*ttumainen ihminen. Mä vaan en käsitä niitä ihmisiä joiden elämä tuntuu menevän ihan totaalisesti pilalle, jos jossain nyt sattuu olemaa yks helevetin kirjotusvirhe, minkä ei pitäs millää tavalla vaikuttaa ihmisee joka kuitenki selkeetä suomen kieltä ymmärtää ja osaa vieläpä lueka. ARRRRGGGGHHH!!!

 

Esim. facebookissa teet jonkin tilapäivityksen. Ehkä jopa paras ystäväsi kommentoi sitä ja kommentissa on yks ainoa kirjotusvirhe. Käytkö heti valittamaa siitä ja sanot että opettele kirjottamaa? Kenen suomen kieltä ymmärtävän ihmisen elämä oikeesti menee v*tuiks YHEN KIRJOTUSVIRHEEN TAKII? Tai mikä pahinta, teet itse sen tilapäivityksen, huomaat jälkikätee että siinä on kirjotusvirhe ja koko elämä meni sen myötä aivan pilalle. Vielä jos oikein hyvin käy nii sun kaverit vittuilee siitä sulle. Yhestä ainoosta kirjotusvirheestä.

 

Tässäki kohtaa joku kukkahattu-täti tai äidinkielen opettaja vois pistää ranttaliks ja tehä tästäki kirjotuksesta kauheen numeron. *KOSKA TÄMÄ EI OLE KIRJAKIELELLÄ KIRJOITETTU*. Joka kerta ku mie nään jossaki päin jonku kommentin ja siinä valitetaa kirjotusvirheestä, alkaa mulla välittömästi verenpaine kohota tähtitieteellisii lukemii. Toki jos jostaki tekstin pätkästä uupuu sanojen välistä joka toinen kirjain, voi se ehkä itelläki herättää jotain tuntemuksii, mut en miekää sentää käy siitä tekee mitää elämää suurempaa numeroo. Koulussa kuitenki aikoinaa oppinu lukemaa.

 

Ja kuinka moni ihminen valittaa kirjotusvirheistä sellaselle, jolla on esim. lukihäiriö? Minkä ihminen omalle lukihäiriöllee mahtaa? Kyllähän siitä lukihäiriöstäki pääsee eroo jos vaa haluu. Kyllä mieki tiiän muutamia joilla on tai on ollu lukihäiriö ja ne on päässy siitä eroo. Itse en ole kyseisestä vaivasta ite kärsiny, mutta tiiän kyllä että se on perseestä.

 

Ihan yhtälailla seki on perseestä että joidenki ihmisten on aivan pakko tehä siitä yhestä vitun kirjotusvirheestä elämää suurempi numero vaan sen takia koska ei selkeesti osata lukea mitää tekstiä, missä on kirjotusvirhe, yks siellä toinen täällä.