Meitä ihmisiä on olemassa erilaisia, eikä ainutkaan asia maailmassa tee meistä yhtään samanlaisia yksilöitä jonkun toisen kanssa. Tosin valitettavasti olen törmänny ilmiöön, joka varsinkin meidän naisten keskuudessa on tänä päivänä ihan liian yleinen. Siispä eiköhän nyt olisi hyvä aika katsoa peiliin ja miettiä sitä omaa käytöstä ja että onko sitä loppujen lopuks niin viaton ja puhdas pulmunen kun mitä kuvittelee olevansa.

 

Meitä ihmisiä on kaiken kokosia. On niitä, jotka on anorektisen laihoja, on hoikkia, normaalipainoisia, lievästi ylipainosia, ylipainosia, vaikeasti ylipainosia ja sairaalloisen ylipainosia. Kaikki ne ihmiset, jotka vähääkään poikkeaa omasta kehostamme ja painostamme, näihin me valitettavasti kiinnitämme aivan liian herkästi huomiota, mutta kuinka moni meistä oikeasti pysähtyy miettimään, että voiko joku toinen omalle painolleen oikeastaan yhtää mitää.

 

Kiteytämpä vähän asiaa...

 

IHMINEN JOKA ON ANOREKTISEN LAIHA... Tällainen ihminen on voinut esimerkiksi jonkun rankan tapahtuman seurauksena sairastua anoreksiaan. Ihminen, ei voi sille mitään, mitä elämä tuo tullessaan ja myös vaikeat asiat ja rankat koettelemukset on valitettavasti osa elämää, eikä niitä kaikkia voi edes ennalta arvata sattuvaksi omalle kohdalle. Joku läheinen/rakas/tärkeä ihminen on voinut esim. menehtyä jonkun rajun onnettomuuden tai tapaturman seurauksena jota ei olisi voitu edes estää.

 

Myös jotkin sairaudet ja lääkkeet voi aiheuttaa painon rajua laskua, jonka seurauksena ihminen laihtuu silmin nähden luurangoksi. Näin ollen ei oo järin korrektia mennä laukomaan tällaiselle ihmiselle älyttömiä kommentteja, ellei tiedä taustoista mitään. Tosin on myös niitä, jotka on ehdointahdoin valintansa tehneet ja haluavat vain näyttää anorektiselta ja sairaalta, vaikka elämässä muuten olisi asiat ihan hyvin.

 

Toisaalta myös nämä harhakäsitykset nyky-trendeistä, mitä mediat luo kaiken aikaa. Lehdissä näkee kauniita, mutta hirvittävän laihoja naisia joilla kylkiluut paistaa kilometrin päähän. Tämäkö on se nykyajan ihanne että naisen täytyy näyttää anorektiselta ja sairaalta. Tästäkin on seksikkyys kaukana, eikä tee yhtään hyvää edes niiden nuorten kasvu-vaiheessa olevien tyttöjen ja nuorten naisten itsetunnolle. Minulta jos kysytään, tämä jos mikä on jo medialta niin täyttä kusetusta että pitäisi tällaisten anorektisten laihojen naisten kuvat kieltää kokonaan. Miksei mediassa voitaisi tuoda julki vain terveitä naisia joilla olisi sitä lihaakin luiden ympärillä? vois tehä huomattavasti parempaa jo ennestää huonon itsetunnon kanssa painiskeleville huomata että terveessä kehossa viihtyy koko ruumis.

 

(Normaali-painosista lienee turha edes mainita.)

 

YLIPAINOINEN (mukaanlukien siis lievä, keskivaikea, vaikea & sairaalloinen)... Tässäkin kastissa pätee oikeastaan sama asia kun tuossa edellisessäkin pätkässä. Ihmisellä voi esimerkiksi olla vaikea ero takana ja ehkä huoltajuuskiista lapsista siinä kylkiäisinä. Jokaisella on oma tapansa käsitellä tällaiset asiat. Jotkut voi syödä suruunsa kauheat läjät herkkuja, eikä välttämättä siinä kohtaa ajatella että mitä siitä seuraa.

 

Jossain välissä nämä ihmiset kuitenkin havahtuu siihen että se lempi-mekko tai lempi-farkut ei enää kertakaikkiaa mene päälle. Ihminen katsoo peiliin ja saattaa ruveta miettimään että miten tähän on päädytty. Tässä(kään) kohtaa ei välttämättä kanna hoikan ihmisen mennä avaamaa suutaan jos ei tiedä taustoista mitään.

 

On myös olemassa sairauksia ja lääkkeitä jotka lihottaa, vaikka muuten olisi ruokavalio ja elämäntavat kunnossa. Hyvänä esimerkkinä voin mainita masennuslääkkeet, jotka myös omien kokemuksien mukaisesti lihottaa. Ihminen joka ei ole elämänsä aikana joutunu syömää masennus-lääkkeitä, ei voi ymmärtää sitä miltä tuntuu katsoa itseään peilistä kun suorastaan keho paisuu silmissä ja kiloja kertuu koko ajan lisää, vaikka söisi muuten vaan yhden salaatin lehden päivässä ja kävisi joka päivä heittämässä lenkkiä ja vielä käy salilla siihen lisäks.

 

Nyt kun te hyvät ihmiset luette tätä, voisitte kenties miettiä, että onko kauhean soveliasta sanoa ylipainoselle tai anorektisen laihalle ihmiselle kommenttia tämän painosta jos ette tiedä taustoista mitään.

 

Kannattaa myös miettiä itsensä johonkin edellä kuvailtuun tilanteeseen.