Täytyypä nyt tästäkin aiheesta kirjottaa artikkeli ihan eriksee, koska valitettavasti olen tähänki toimintaa törmänny joka päivä kun sosiaalisessa mediassa olen aikaa tappanu enemmän tai vähemmän.

 

Hyvänä esimerkkinä voisin mainita yllättäen tuon kuvake.netin jossa esim. gallup-osio on hyvinkin raadollinen paikka. Kun joku käyttäjä tekee jonkun kyselyn jostain asiasta/aiheesta ja vaikka se sitte oliski ihan fiksu kysymys niin silti on nämä ihmiset joilla on pakottava tarve käydä haukkumaa ja nälvimää tätä gallupin laatijaa. Kun ihmiset tuo esille kommenttien avulla omia mielipiteitä ja näkemyksiä/kokemuksia niin sitten mahtuu joukkoon joku joka sitten provosoituu ja käy haukkumaa tätä joka on rohkeasti tuonu oman mielipiteensä ilmi. Sitte on kauhee soppa päällä että kuka haukku, ketä ja mikskä haukuttiin, kuka sen koko touhun pisti alulle, eli tällasta hyvinkin lapsellista solvaamista. Tämän touhun sinänsä ymmärtäis siinä kohtaa jos oikeasti on tahallisesti/tarkoituksellisesti jossain kommentissa haukuttu jotain ja siitä on sitten joku toinen provosoitunu, mut miksi ihmeessä asiallisesta kommentista provosoidutaan?

 

Entäs sitten jonkun käyttäjän kuvat? asiallisia kasvo/KokoVartalo-kuvia esillä, eikä välttämättä edes paljasta pintaa esillä. Naama ei miellytä jotakuta nii pitääkö tätä sitten käyä haukkumaa ja nälvimää kun ei todellisuudessa tiedä tästä ihmisestä mitää? Kyllä mie kehtaan sanoa että nää jotka mielellää haukkumalla/nälvimällä ilmasee sen ettei naama miellytä nii face to face ei uskalleta yhtäkkiä sanoo yhtää mitää. Sen takiihan ihmiset tähän sosiaalisee mediaa turvautuu ku täällä on niin lapsellisen helppo haukkua ja v*ttuilla toisille. Kuitenkaan ei voida miettiä samaa toimintaa omalle kohalle. Sitä omaa egoa ja nollassa olevaa itsetuntoa nimenomaa pönkitetää sillä että haukutaan ja vedetää jotain ihme roolia ja ikäänkun annetaan itsestä sellanen harhanen käsitys että siitä että ollaan olevinaa kovempaa jätkää/muijaa kun mitä oikeesti ollaan. Sitäkää mie en oikeen käsitä et mitä tälläki toiminnalla yritetää saavuttaa. Lisää huomioo ku ei sitä muualta saa?

 

Näien kuvien kohalla mie ton nälvimisen ja haukkumisen ymmärrän siinä kohtaa, jos oikeasti on napattu esim. siitä omasta värkistä kuva, laitettu se kuva johonki sille kuvalle kuulumattomaa paikkaa esille ja sitte kuvatekstinä voi esim. olla että *panettaako?*. Kuka näistä tällasistaki kuvista kiihottuu? Melkein sama asiahan se on ku nämä pikkutytöt ja teinit laittaa herutus-kuvia, missä tissit paistaa ja nännit on just ja just peitettynä. Yritetääkö näillä kuvilla oikeasti kerjätä sitä huomioo ku ei sitä muuten saa?  Mitä näiden lapsukaisen vanhemmat mahtais tuumata siinä kohtaa kun törmäävät näien lapsukaistensa herutus/vehje-kuvii jossain päin sosiaalista mediaa? Entäs sitte joskus ku nää naperot hakee ESIMERKIKS terveydenhoitajan koulutuksee ja netissä leviää näiden herutus/peliväline-kuvat ja asiakkaat mahdollisesti törmää näihin kuviin?  Voi olla että pikkusen saattaa horjuttaa sitte sitä luottamusta. Ei meinaan oo kovin siveellistä touhua sosiaali/terveys-alalle pyrkivältä laittaa itestää mitää heru-kuvia nettii. Kannattais pikkusen miettii ihan sen tulevanki mahollisen ammatin kannalta et millasii kuvii sitä itestää julkasee ku ei niit kuvii sit välttämättä enää pois saa ku kerran on laitettu. Tuo yksinkertainen asia jota kaikki ei tajua.

 

Tässä kohtaahan olis jokasella, joka tätä lukee, niin hyvä paikka pysähtyä miettimää ja vähä tutkiskella sitä omaa itsetuntoo että tunteeko pistoo sydämmessää. Onko tällasee touhuu syyllistyny? Ihan pikku vinkkinä niille jotka tätä harrastaa tai on syyllistyny nii kannattais ensin varmistaa että ite oot niin täydellinen että voit alkaa muita arvostelemaa.