Tää on sellanen asia mitä mie en ihan täysillä ymmärrä. Johtunee ehkä siitä että kun itse olin pieni, silloin ei älypuhelimista ja tableteista sun muista ollu mitää tietoa. Tietokoneetkaan ei ollu tuolloin niin viimesen päälle hienoja kun nykyään.

 

Kuitenki tänä päivänä saa aika paljon lukea keskustelu-palstoilta ja uutisista juttua siitä, miten tänä päivänä noilla pienilläki lapsilla on iPhone-luurit sun muut härpäkkeet joilla pääsee nettii jne. Siitä kyllä on myös aika paljon juttuu että opetetaako lapsille sitten turvallista netin käyttöä, vai onko se vanhemmille aivan yhden tekevää.

 

Se mitä mie en tässä asiassa ymmärrä on se että miks lapselle pitää hankkia nimenomaa älypuhelin? Eikö joku perus-puhelin käy? Tekniikka kehittyy koko ajan, mut itse olen kai sen verran jääny jälkee että en minäkää noiden älypuhelinten päälle mitää ymmärrä. Esimerkiks iPhonessa on ihan sikana kaikkii sovelluksii jotka voi ehkä olla ihan hauskojaki, mut mitä ihmettä joku eka-luokkalainen niillä tekee? Eikö se riitä että puhelimella voi soittaa, laittaa viestiä ja ehkä kuunnella musiikkia? Kamerakaan ei sinänsä haittaa, mut että eka-luokkalainen jolla on luurissa netti? Tää on se asia mitä mie en itse ymmärrä. Kyllä miun ehdoton mielipide on se että ku lapsi kasvaa ja on koulussa oppinu netin turvallisen perus-käytön sitte se on asia eriksee hommata joku iPhone tai tabletti.

 

Voittekste ihmiset kuvitella että minä, joka oon kohta 22 vuotias, en VIELÄKÄÄ ymmärrä mitää noiden iPhone-luurien tai muidenkaa älypuhelimien ja tablettien päälle mitää. Hyvä kun osaan tietokonetta ja nettiä käyttää. Puhelin mulla toki on kosketusnäytöllinen (nokia asha 311), mutta on tossa joitaki ihan turhia sovelluksia joita mie en edes tarvi. Empä ole edes nettiä tuohon hankkinu vaikka seki ois mahollista.

 

Toki se ettei lapsi eksy mihinkään lapselle sopimattomille sivuille, on ihan vanhempien vastuulla. Oonhan mie tästä tainnu aikasemminki kirjotella että lapselle pitäs opettaa ja tehä tarkasti selväks etä miten toimitaa jos joku sosiaalisessa mediassa kiusaa tai laittaa muuten lapsen silmille sopimatonta materiaalii. Sehän myö tiietää kaikki ettei kaikki täällä sosiaalisessa mediassa oo ihan vilpittömin aikein liikkeellä. Jo tämänki takii aikuisten pitäs vähän miettii et hankkiiko sille lapsukaiselle sen kalleimman ja hienoimman luurin vai jonku perus-puhelimen.