En halua antaa itestäni rasistin kuvaa ainakaan tarkoituksellisesti, mutta niin paljon on aiheesta kirjoteltu ja uutisoitu että nyt on itsellänikin tarve kirjottaa aiheesta muutamalla rivillä. Maahanmuuttajien tuistahan olen jo kirjotellu, mutta käytöksestä suomessa en olekkaan vielä omia näkemyksiä ja mielipiteitä tuonu ilmi.

 

Esimerkiksi kun silloin tällöin kouvolan kautta saatan junalla lähteä johonkin suuntaan ja joudun sitä junaa odottelemaan vähän kauemmin niin lähes joka kerta kun olen käyny vaikka aseman ärrältä hakemassa jotain juomista matkaa varten ja maksanu ostoksen vaikka kortilla ja takana on aina ollut sitten joku ulkomaalanen nii aina siinä kohtaa kun sitä korttia kaivaa esille ja pistää sen siihen laitteesee nii tulee jotenkin kylmät väreet selkää ku tavallaa sitä herää se pelko että tämä takana oleva ulkomaalanen urkkii tunnusluvun ja sitten keksii jonkun kepulikonstin saadaksee järjestettyä tilanteen kortin saamiseksi itselleen. Sama pelko herää aina käteistä nostaessa jos takana on joku ulkomaalanen nii aina sitä vaistonvarasesti peittää sen tunnusluvun ja yrittää säilyttää sitä korttia sellasessa paikassa ettei se esim. edes epähuomiossa pääse vaikkapa tippumaan. Kun ylipäätää ei voi oikeen ikinä tietää et kuka sitten on niin rehellinen että juoksis perään, koputtais olkapäätä ja sanois että tässä on sun lompakko, tipahti äsken. Näissäki tilanteissa ei voi sitten tietää että onko siellä kaikki tallessa vai onko jotain viety ns. välistä. Yritä siinä sitten poliisille selittää ja kuvailla jos jotain on viety.

 

Tai sitten junassa kun on löytäny itsellee paikan ja vieressä tai vastapäätä on tyhjä paikka, niin vielä kertaakaan en ole yhteenkään sellaiseen ulkomaalaseen törmänny joka ois sitten vaikka elekielellä tai edes huonolla suomella kysyny että *hei et voiks tähän käyä istumaa*... Ei vaan ihan suoraan edes mitää kysymättä käydään istumaa siihen (vaikka junassa ois muitakin vapaita paikkoja vaikka muille jakaa) ja koko matkan sitten vilkuillaan ärsyttävä virne naamalla ja yritetään flirttailla. No okei olishan se toki ihan kohteliasta varmaan alottaa jotain smalltalkin tapasta keskustelua sen vierustoverin kanssa, mutta omalla kohdallani tulisi vaan tuo kielimuuri vastaan. Kun en minä noissa kielissä oo ikinä ollu hyvä ja englannissa nyt kaikkein vähiten niin yritä siinä sitten selittää että et osaa englantia kun pari kolme sanaa. Mutta silti jotenkin itselläni pistää aina junassa istuessa ärsyttämään kun ei voida edes kysyä ja varmistaa että voiko käydä istumaan, olishan se nyt ihan kohteliasta kumminkin, vaikkei mulla itselläni sinänsä ole sitä mitää vastaan jos joku käy istumaa vieree tai vastapäätä, mutta joku toinen ei sitä välttämättä halua.

 

No okei, ehkä siinä kohtaa kun joku on käymässä junassa istumaan viereen tai vastapäätä ja kyseinen henkilö haisee esim. hielle, liikaa hajuvedelle tai muuten vaan epämiellyttävälle, saatan mie kyllä siinä kohtaa sanoa kohteliaasti että *hei anteeks et voisitsie valita jonku toisen istuma-paikan, ku tuo siun haju on vähän liian puteli/imelä*. Enkä mie tätä millään pahalla sanoisi, vaan ihan sen takia koska on tosiaan tuo astma ja migreenin yliherkkyyskin on sen verran paha ettei noita liian tujuja hajuja sitten siedä ollenkaan. Mutta entäs siinä kohtaa jos juna on täynnä, istumapaikkoja ei enää ole vapaana muista vaunuista ja vierustoveri lemuaa kilometrin päähän hielle tai hajuvedelle? Juna on jo liikkeellä, eikä varmaan junan henkilökunnallakaan ole muita ratkasuja tarjoilla? Onko se sitten pakko itsensä altistaa sen tähden astmakohtaukselle tai migreenille? -No tämä tekstin pätkä nyt ei liittyny maahanmuuttajiin mitenkää, mutta ompahan tällaiseenkin tilanteeseen kerran joutunu ja tälläkin kyseisellä kerralla se pahalle haiseva vierus-toveri oli maahanmuuttaja. Ei se hiki vaan se hajuvesi jota tämä oli kaatanu ainakin puol pulloa päälle.

 

Ja nyt kun ajattelen asiaa noiden asioiden kautta mitä maahanmuuttajien tekemisiin liittyvistä asioista on uutisoitu niin tänä päivänä suurin osa ainakin taskuvarkauksista ja raiskauksista on nimenomaan maahanmuuttajien tekemiä. Raiskauksiin syyllistyneillä ulkomaalais-taustaisilla/maahanmuuttajilla kun ei tunnu olevan mitään käsitystä siitä että suomessa niin miehet kun naisetkin on tasan tarkkaan saman tasosia ja arvosia. Näillä maahanmuuttajilla ei tunnu olevan mitää arvostusta naisia kohtaan suomessakaan, kun itse ovat todennäköisesti kulttuurista jossa nainen on se vähäosaisempi/alempi-osainen olento jota saa kohdella ihan miten mieli tekee. No meneepäs taas yleistämisen puolelle, on toki niitä fiksujakin tapauksia tullu muutamia vastaan, mutta koko ajanhan tänne suomeen tuntuu virtaavan ihmisiä paremman koulutuksen, työn ja ylipäätää korkeemman elintason perässä.

 

Mutta miksi ihmeessä näille suomeen tuleville ulkomaalasille ei sitten selvitetä suomen lakia ja sitä, miten täällä kannattaisi olla ja toimia että sopeutuminen uuteen maahan ja joukkoon olis mahdollisimman helppoa? miksei näille järjestetä jotain suomen kielen opettelu-kurssia? se että jos vähän enemmän viittittäis panostaa tohon maahan muuttajien sopeuttamiseen nii ehkä ne raiskaukset, taskuvarkaudet sun muut rötökset vähenis... ehän mie asiasta tiedä mut kehtaampahan epäillä ainaki.