Olet esimerkiksi jossain kauppakeskuksessa ja iskee tarve päästä vessaan asioille. Avaat oven ja näet että pitkin reunoja on kamalat jarrutus-jäljet, vessa vetämättä, seinät sotkettu ja vielä mitä muuta? Vielä kun maksat sen euron siitä että pääset näkemään sen sikolätin jossa ei sitten enää huvita itse käydä.

 

Oltiin esim. kerran erään ystäväni kanssa Kouvolassa kauppakeskus hansassa, kun kaverini ilmoitti käyvänsä jossain liikkeessä ja itse sanoin käyväni tyhjentämässä rakkoa. Wc-maksu oli 50 senttiä. Eipä tarvinut onneksi maksaa sitäkään vähää kun sieltä sattui tulemaan joku venäläinen nainen pienen tytön kanssa ulos joten pääsin samalla oven avauksella. Ensimmäisenä pisti nenään p*skan haju ja huomasin samontein että vessaa ei tosiaan oltu vedetty, pottaan oli jätetty tarpeet eikä niitäkään oltu voitu siityä huolehtia pois. Kyllä siinä meinasi pitkä sylki lentää ja eipä sitten ollukkaan enää itsellä hätä toimitukselle kun näki sen kompostin johon oli vieläpä se 50 sentin maksu. Sääliks käy niitä ihmisiä jotka joutuu siivoomaan tuollasia. Eikö ihmiset oikeasti voi ajatella että siinä samassa veskissä käy muitakin tekemässä asioitaan? omassa kotonahan se sitten on asia erikseen että millasessa kunnossa se oma veski on.

 

Oikeastaan sama juttu pätee jos junalla lähtee pidemmälle matkalle. Matka kestää useemman tunnin ja väkisinhän siinä tulee käytyä asioimassa *hiekkalaatikolla*. Mutta kuka haluaa käydä asioimassa hiekkalaatikolla jonne joku muu on jo ehtiny jättää omat tekosensa eikä niitä olla siitä voitu vetää kun ollaan varmaan ajateltu että *kyllä joku muu ne tosta kiskasee alas omiensa lisäks*... ihan sanattomaks vetää kun ei voida tosiaan ajatella että siinä samoissa tiloissa käy muitakin ihmisiä. Ja tämä tosiaan siis pätee ihan joka paikassa missä on yleiset veskit käytössä.

 

Ja mitä tulee sitten näihin veskien seinien sotkemiseen. Hyvänä esimerkkinä ottaisin tämän kouvolan rautatieaseman naisten vessojen seinät. En edes jaksa muistaa kaikkea sitä mitä sinne no töherretty. Eipä mua kyllä kiinnosta sekään, onko ne kirjotukset tehty sinne *läpällä* vai kiusan teko mielessä. Vähän vaan ihmetyttää että miksi nämä seiniä sotkevat lapsukaiset ei voi kuljettaa mukana piirrustuspaperia ja piirtää sitte siihen jos on tarve piirtää. Miksi pitää sotkea yleisten tilojen seinät. Eipä siinä mitään, mutta ei vaan ole kauhean kiva näky. Eikä tällaisissa tiloissa sitten huvita edes käydä, ellei ole sitten oikeasti niin kova hätä.