Nyt on taas tästäkin aiheesta helisty mediassa niin paljon että pakko kai tuoda muutamia faktoja esille näin niinkun omasta näkökulmasta.

 

Viime aikoina olen itsekkin lukenu paljon juttuja tuosta ilmaston muutoksesta ja että kun meidän ihmisten pitäisi tehdä ties mitä kaikkea tämän estamiseks. Nuo jotkut isot herrat tuolla korkeimmilla palleilla puhuu siitä kuinka nämä jatkuvat sään vaihtelut sun muut luonnon ilmiöt on meidän ihmisten aikaan saamia ja että meidän pitäis tosiaan uhrata tyyliin kaikki aikamme siihen että nuo luonnon mullistukset saatais kuriin ja sen myötä loppumaan. Eipä vaan nuo isot herrat korkeilla palleilla ole varmaan tullu ajatelleeks että me pienet viattomat ihmisraukat ei kertakaikkiaa voida tehä yhtään mitään luonnon voimien edessä. Jos luonto/maapallo päättää että ihmiset kuolee nii, minkäs me sille sitten mahdetaan?

 

Toki jokainen voi ehkä tehdä jotain pieniä arkisia valintoja ympäristönsä hyvinvoinnin ja viihtyvyyden edistämiseks, mutta tosiasiassa me vaan ei näille jatkuville sään muutoksille ja luonnon ilmiöille voida, ei sitten yhtikäs mitään. Ihmiset kyllä pystyy häväittämään sademetsää ja kaatamaan puita, mutta kuka oikeasti tulee ajatelleeksi että jokainen puu ja kasvi on hyvinkin tärkee, koska ilman puita ja kasveja ei meillä olis happea, joka taas on meidänkin elämän kannalta melkoisen tärkee asia.

 

Joissakin muutamissa hiuslakka-pulloissa toki lukee jotain että *ei haitaksi otsoni-kerrokselle*. AIJAAA? Onko tuokin sitten ihan todistetusti tutkittu juttu? Kuka meistä naisista oikeasti alkaa hiuslakkaa ostaessaa miettimää tätä kaikkea ja sitä että onko tää nyt haitaks ympäristölle ja otsonikerrokselle? No itse en kylläkään ole hiuslakan suurkuluttaja, mutta silloin kun hyvin harvoin hiuslakkaa laitan, en minäkää sentää ala päätäni tällä asialla vaivaamaa, koska karu totuus on se että luonnonvoimien edessä me ihmiset ollaa täysin voimattomia eikä pystytä mitää niiden edessä tekemää. Eikä nää sään vaihtelut sun muut luonnon mullistukset todellakaan ole meidän ihmisten aikaan saamia. Jos näin oikeasti olis, niin tuskin mediassakaan jatkuvasti helistäis näistä asioista. Jos tämä kaikki oikeasti olis meidän ihmisten aikaan saannoksia niin kyllä täällä olis ihan erilainen ilmasto ja varmaan olis jo kunnon lumikinoksetkin maassa.

 

Miun jakeluun ei vaan kertakaikkiaan mene se että miks ihmeessä tästä ihmisten syyllisyydestä ilmaston muutokseen helistää koko ajan, kun se nyt ei vaan kerta kaikkiaan ole meidän vika, eikä me noille luonnon voimille noin muutenkaan minkään mahdeta.