Kun liikut kaupassa, olet junassa, bussissa tai ihan missä tahansa julkisella paikalla tai kulkuneuvossa, saatat huomata että joku keski-ikänen ihminen (yleensä nainen) tuijottaa sinua varsin paheksuva katse silmissä.

 

Esimerkiksi kun itse olen pienen kylän kasvatteja, asunu pienellä paikkakunnalla lähes koko ikäni, on täällä ne tietyt keski-ikäset täti-ihmiset jotka saattaa luoda hyvinkin pitkiä silmäyksiä esimerkiks junassa. Mulla ei ole mustetta missään päin kehoa, naamassa on yksi ainoa lävistys (kulma) ja hiukset ei ole missään tikksurilan maalipurkissa uitettu vaan ovat ihan tumman ruskeaksi värjätty. Eli ei voi olla kovin huomiota tai paheksuntaa herättävä väri-valinta. Olen myös kasvoista hyvinkin normaalin näkönen noin muutenkin enkä edes pukeudu kovin huomiota herättävästi (ainakaan omasta mielestäni). Silti ihan missä tahansa olen ja liikun, aina on jotkut täti-ihmiset luomassa paheksuvia katsauksia perään. Yritän kyllä parhaani mukaan olla välittämättä asiasta, mutta niitäkin tilanteita on ollut pari, joissa se sietokyky asian suhteen on kertakaikkiaan tullu täyteen.

 

En ole näissä tilanteissa käyny ääneen haukkumaan ja moittimaan tätä täti-ihmistä tuijotuksesta, vaan olen kysyny että MITÄ SIE KATOT MINUU? -ei ole sanallista vastausta näillä kerroilla tullu mutta hyvinkin ylimielinen/paheksuva katse on silmissä ollut. Mikä ihmeen ongelma näillä keski-ikäsillä oikein on? Onko he jotenkin niin siihen omaan nuoruuteen juuttunu? Nämä katseet ymmärtäisin siinä kohtaa jos oikeasti jollain on naama täynnä rautaa, 95% kehosta on musteen peitossa, naama uitettu maalipurkissa, hiukset uitettu jossain maalipurkissa ja vaatteet olisi puoliksi ketjua ja puoliksi remmejä. Sitä minä vaan en ymmärrä että miks meitä tavallisena liikkuvia ihmisiä tuijotetaan kun halpaa makkaraa.

 

No kyllä itsellänikin kiinnittyy valitettavan herkästi huomio ihmiseen, joka on selkeästi massasta erottuvasti pukeutunu, mutta en mie sentään luo heti mitään paheksuvia silmäyksiä (en siis ole keski-ikänen), vaan ajattelen sen olevan tätä päivää että nuoriso pukeutuu huomattavasti erilaisemmin kun esim. vielä -90 luvulla.

 

Mutta miksi ihmeessä nuo keski-ikäset tuijottelijat ei voi vaan hyväksyä sitä tosiasiaa että maalima muuttuu ja vaatetus sen myötä. Jatkuvasti tulee jotain uutta ja aina löytyy niitä jotka yleisillä keskustelu-palstoilla valittaa, kuinka keski-ikäsille ei enää löydy sopivia kuteita kun kaikki on mukamas ennemmin nuorisolle sopivaa. Ehkä nämä täti-ihmiset ei vaan osaa käyttää silmiään, sillä siinä vaiheessa kun multa kysytään että mistä löytyy näille sopivien kuteiden perään haikaileville täti-immeisille sopivaa vaatetus-puolta niin kyllä minä näin päälle parikymppisenä osaan mainita hei vaikka kuinka monta liikettä, joista ihan varmasti löytyy kohtuullisen hintaisia kuteita. Jos kuitenkin joku on oikeasti kamalan nirso sen suhteen mitä päällensä kiskoo, on se siinä vaiheessa ihan oma häpeä.

 

Lähtekää ihmiset sitten alasti ihmisten ilmoille, jos oikeasti olette niin kauhean nirsoja pukeutumisen suhteen. Toinen vaihtoehto on painua joko Tukholmaan tai Tallinnaan ettimään sopivia kuteita.