Olen tässä jo oikeestaan muutaman vuoden miettiny, että kuinka paljon maahanmuuttajat oikeasti saa sitä tukea sun muuta. En siis ole rasisti, mutta ajattelin tuoda tässä taas vaihteeks omia ajatuksia esille kun tämä asia on kuitenki mietityttäny jo aika kauan. Kun suomeen tulee joku lapsi-perhe ihan toisesta maasta ja täysin erilaisesta kulttuurista, on ihan luonnollista että tälle perheelle etsitää asunto ja annetaan sitten tukia, mutta kuinka isoja nuo tuet oikein on?

 

Mietin vaan, kun esimerkiks kuusankoskella on aika paljon näitä maahanmuuttaja-perheitä. Lapsilla on kieltämättä aika hienot vetimet ja puhelimetkin on ihan viimesen päälle tätä päivää. Jotenkin näitä nähdessää herää ajatus että näiden niinsanotusti pakollisten tukien lisäks nämä perheet taitaa saada aika paljonkin sitä ylimäärästä rahaa käyttöön. Vai annetaanko tälle perheelle kaikki tuo ilmaiseksi? tuohon kaikkeenko meidän työssä käyvien ihmisten verorahat menee nykyään?

 

Senhän mie toki ymmärtäisin ja ymmärrän että kun joku lapsi-perhe jostain muusta maasta muuttaa suomeen paremman elin-tason takia, Etsitään näille sopivan kokonen asunto, ehkä jotain asumis-tuen tapaista, toimeentulo-tukea ja mitä näitä nyt onkaan. Ehkä myös lasten/vanhempien tai vanhemmista toisen sairaudet otetaan huomioon. Noiden asumist/toimeentulo-tukien lisäksi saatetaan ehkä antaa vielä jotain ylimääräistä käyttö-rahaa ruokaan ja muihin arkisiin menoihin.

 

Sitäkin olen kyllä välillä miettinyt että mistä nuo perheen lapset sitten saa ne viimesen päälle hienot puman tai adidaksen kengät ja muut kuteet plus ehkä jonku iPhonen käteen? Annetaako tämä kaikki oikeasti vero-rahoilla näille ilmaiseksi? Omasta mielestäni nuo tuet ja käyttö-rahat pitäisi määritellä perheen koon mukaan, ja sitten pitäisi antaa mahdollisuus ilmaiseen tai kohtuulliseen hintaan opiskella suomen kieltä, koska ihan varmasti nämä maahan muuttaneet haluaisi myös oppia puhumaan suomeakin. Esimerkiks just sen takia jos lapset sitten kasvettuaan työ-ikäseksi haluaa mennä vaikka päiväkotiin tai kouluun töihin.

 

Joo ehkä hiukan ristiriitasta tekstiä, mutta niin paljon on aiheeseen liittyviä kysymyksiä pyöriny mielessä muutaman vuoden että nyt oliki jo korkee aika tuoda niitä esille.