On homoja, lesboja, ihmisiä eri kulttuureista ja sitten on vielä niitä ihmisiä jotka ovat uskovaisia ja edustavat jotakin erilaista uskontoa. Meillä suomessa on pääasiassa kristittyjä tai ateisteja. Kummiski myö ollaan KAIKKI ihmisii riippumatta sitten seksuaalisesta suuntaumisesta, uskonnosta tai kulttuurista.

 

Sitten on myös niitä ihmisiä jotka ei kertakaikkiaa voi/pysty/halua hyväksyä sitä jos joku on homo, romani, venäläinen tai muulla tavalla erilainen kun itse. Välittömästi kun tämä ihminen saa tietää että esim. joku hänen kaverista tai tuttavasta joku on homo/lesbo, nousee verenpaine tähtitieteellisii lukemiin ja sitten alkaa välitön haukkuminen ja herjaaminen ja välittömästi aletaan tuomaan esille sitä, ettei tämä ole ihminen ja että homous/lesbous on joku sairaus. Se ei kuitenkaan ole sairaus, eikä lääketiede ole siihen kehittäny mitään lääkitystä tai muutakaan hoito-keinoa.

 

Ihan yhtälailla on niitä, jotka homojen ja lesbojen lisäks suhtautuu varsin ahdasmielisesti eri kulttuurista tuleviin ihmisiin jotka aika todennäkösesti sen myötä edustaa jotain toista uskontoa. Jopa näitä ihmisiä haukutaan ja herjataan. Todennäkösesti näitäkään ihmisiä ei pidetä ihmisinä. Valitettavasti olen jopa itse törmänny tähän ilmiöön varsin monta kertaa. Johtunee jo pelkästään siitä että omassa tuttavapiirissäni on niitä, jotka kyllä varsin karkevästi jaksaa haukkua ja parjata varsinkin seksuaalivähemmistön edustajia, romaneita ja venäläisiä. Tätä touhua en oo vielä(kään) oppinu ymmärtämään, enkä edes tiiä että haluanko ikinä ymmärtääkkään moista toimintaa.

 

Omasta kaveri/tuttava-piiristä kun sattuu löytymään venäläisiä ja muutenkin ulkomaalais-taustasia, romaneita ja seksuaalivähemmistöön kuuluvia. Ihan yhtälailla nämäkin ovat ihmisiä, ja varsin mukavia ihmisiä ovatkin. Pienestä pitäen mulle on opetettu että KAIKKI on ihmisii riippumatta siitä, että mistä ovat kotosin, mitä uskontoa edustetaan. Seksuaalisesta suuntautumisesta puhumattakaan. Kaikkia tekoja en suinkaan tässä maailmassa hyväksy, mutta ihmisiä ne muutkin on.

 

En sitten tiedä, ollaanko me suomalaiset oikeasti jotenkin ahdasmielisiä ja kapeakatseisia vai onko kyseessä joku yleinen asennevamma. Eipä taida sen vertaa löytyä kauheasti empatiaa että kuviteltaisiin vastaavanlainen tilanne omalle kohdalle. Mennään johonkin ulkomaille ja siellä alettaisiin samalla tavalla haukkumaan ja herjaamaan. Ei varmasti olis mukava tunne ja vois varmaan tässä kohtaa olla lomamatka heti ihan perseellään.

 

Mutta kyllä se ainakin mulle on aivan sama, kuuluuko joku toinen johonki yllä lueteltuun kastiin. Ihmisä ne on neki riippumatta siitä mitä ne muut ovat. Huomattavasti enemmän mie paheksun niitä ihmisiä jotka suhtautuu ahdasmielisesti erilaisuuteen, eikä voi sietää sitä että joku muu on erilainen kun itse on