Olen tässä kevään ja kesän aikana matkustellut aika paljon pitkin suomea pääasiassa junalla, koska se on nopeampaa ja halvempaa. Kuitenkin VR;n toiminnassa on alkanut olemaan varsinkin näin kesän mittaan yhä enemmän valittamisen varaa, koska esimerkiksi juna-aikataulut on taas vaihteeksi muuttunut.

 

Viime viikon tiistaina minun piti esimerkiks mennä junalla Kouvolaan. Matkaan olisi normaalisti mennyt vain 15 minuuttia, mutta matka venähti 45 minuuttiin vain sen tähden että juna pysähteli raiteelle vähän väliä ja kulki muutenkin normaalia hitaammin. Kouvolasta minun olisi ollut tarkoitus jatkaa bussilla kouvolaan ja kyllähän siinä pelotti että myöhästyn bussista ihan vaan sen tähden että juna pysähtelee ja hidastelee. Ei olisi kauheasti mieltä lämmittänyt ajatus siitä että olisin joutunut sitten 2 tuntia odottamaan seuraavaa bussia. Kuitenkin kerkesin sitten juuri ja juuri 15 minuutin varoitus-ajalla ostaa lipun siihen vuoroon jolla minun olikin tarkoitus mennä.

 

Eilen maanantaina (1.7.13) kun minun olisi pitänyt puolestaan mennä junalla suoraan Kotkaan jo aamupäivällä, oli juna yllättäen lähes 45 minuuttia myöhässä mukamas jostain turvallisuus-järjestelyistä johtuen. Tällöin siis jouduin menemään ensin junalla Lahteen ja Lahdesta lähti onneksi juna ajallaan Kotkaan. Tähän Lahti-Kotkan satama välille kerkesin onneksi ostaa lipun kaikessa rauhassa, mikä oli pelkästään hyvä juttu. Ei siinä lipunmyynti-pisteellä ollut kun muutama ihminen miun lisäksi, mutta kyllä oli hidasta touhua. Kun itse siinä sille virkailijalle (vai mikä onkaan) sanoin, mihin asti olen menossa ja lipun maksoin ihan normaalisti, mutta kyllä se lipun tulostaminen sentään kesti kauan. Liki puoli tuntia mä siinä sain seistä ja varttua yhden eto lipun takia. Kuitenkin kerkesin tähän junaan ihan hyvin eikä veren maku suussa tarvinut siihen juosta, mutta kyllähän se harmitti kun tämän kaiken takia venähti tuon päivän menemiset suunniteltua myöhäsemäksi. Mainittakoon vielä että kun tämä samainen juna pysähtyi kouvolassa, jatkui matka kouvolastakin 10 minuuttia myöhässä.

 

Ei muutenkaan oikein miulla ymmärrys riitä siihen että miten VR:llä voi olla jatkuvasti jotain ongelmia. Talvi-pakkasella myöhästymiset ja junan "jäätymiset" on arkipäivää ja sitten valitetaan kun mitään ei voida mukamas tehdä. Lippujenkin hinnat heittelee silloin tällöin vähän miten sattuu, eikä niistäkään voida sitten uutisoimalla tai sivuilla varoittaa etukäteen. Muutenkin VR on ollu miun havaintojen mukaan uutisissa ja pinnalla enimmäkseen juuri noiden ongelmien johdosta. Olishan se nyt ihan kiva joskus lukea jotain positiivistakin juttua VR:n toiminnasta, mutta toistaseksi tämäkin on vain jäänyt haaveeksi.

 

Täytyypä tästä lähtien ruveta pistämään palautetta aina jos nuo junan myöhästymiset venähtää 15 minuuttia pidemmiksi. Kyllä mie vielä nuo vartin myöhästymiset voin sietää ja antaa anteeks, mutta talvi-pakkasilla nuo yli 20 minuutinkin myöhästymiset on kyllä hieman liikaa.