Tänä päivänä kyllä täytyy ihmetellä sitä, miten ihmiset rassaa kirppu-toreille sellasta tavaraa, jonka tervettä maalais-järkeä käyttävä ymmärtäisi heittää huonoo omaatuntoa potematta roskikseen. Onko ihmisillä oikeasti tänä päivänä niin p*ska tuo taloudellinen tilanne että ihan uhallaa pitää yrittää tyrkyttää sitä rikkinäistä ja todennäkösesti käyttö-kelvotonta sälää jollekkin toiselle?

 

Kuitenkin kun katselee sitä hyllyjen tarjontaa, niin ihmetellä täytyy, miten ihmeessä sinne on siis saattanu päätyä shampoo/suihkugeeli-pullo josta on ensin käytetty puolet ja sitten on päätyny kirppu-torille myyntiin hintaan 1.50€ ja kun samalla rahalla saisi paikallisesta marketista vastaavan tuotteen avaamattomana ja käyttämättömänä. Sama pätee oikeastaan muihinkin kosmetiikka-tuotteisiin. Olempa myös törmännyt kirpparilla käydessäni avattuun hiusväri-pakettiin josta on uupunut joko kehite-emulsio, värivoide, suojakäsineet tai hoitoaine. Tälle avatulle ja sisällöstään puutteelliselle väripaketille on saatettu asettaa hintaa pahimmillaan viisikin (5) euroa. Myös avatut ja puoliksi käytetyt meikit pilkallisella myynti-hinnalla herättää ihmetystä. Kuka näitä oikeasti ostaa?

 

Ihan sama juttu pätee vaatteisiin. Kun itse pysähdyn tutkailemaan jotain vaate-kappaletta, joka nopeella silmäyksellä näyttää oikein hyvältä ja hetken käy mielessä että tuon voisi vaikka ostaakkin. Kun sitten sitä tuotetta alkaa vähän lähemmin tutkailemaan, saattaa esim. housuissa olla haaroissa reikä tai paidassa saattaa olla kainalossa reikä. Hintaa tällaiselle rikkinäiselle vaate-kappaleelle on saatettu asettaa hintaa 5-10 euroa. Miksi ihmeessä ihmiset oikeasti luulee että joku ostaa tällaista rikkinäistä vaatetta, jonka yhtä hyvin olisi voinut oikeasti laittaa roskikseen.

 

Kun taas pysähtyy tutkailemaan tätä elektroniikka-puolta, joka meikäläistä nyt ei pahemmin kiinnosta, niin kyllä tällanen elektroniikasta tietämätön ja käytön suhteen tyhmempikin saattaa huomata ja löytää yllättävnkin paljon vikoja kyseisestä laitteesta. Nämä tuotteet saattavat myös pahimmillaan olla paksun pöly-kerroksen peitossa, mikä taas ei ole pöly-allergiselle ihmiselle ollenkaan hyvä juttu. Nämäkin kodin elektroniikka-tuotteet on 10-30 euron hinnalla pilattuja ainakin täällä pienen kylän paikallisella kirppu-torilla. Ihmiset kun ei tänä päivänä raaski heittää näitäkään pois, vaan ihan väen pakolla pitää kokeilla että jos nyt sattuis joku hölmö sen tuotteen ostamaan. Ei voi siis tässäkään kohtaa kauheasti hinta/laatu-suhteella kehuskella.

 

Miksi ihmeessä nämä kirppu-torilla työskentelevät ja paikan omistajat ei voi yhtää valvoa näitä tuotteita joita ihmiset tuo myyntiin? No okei tottakai varmaan oletetaan että nämä ihmiset ymmärtää käyttää sitä omaa maalais-järkeä laittaessaan itselle tarpeetonta tavaraa myyntii, muttakun näin ei kaikkien kohalla ole. Ei kaikki osaa sitä järkeä käyttää, vaan automaattisesti kuvitellaan että NO KAI TÄÄ NYT JOLLEKKI KELPAA VAIKKA VÄHÄN P*SKANA/PUOLIKS KÄYTETTY ONKI*. Herranen aika kun näin ei tosiaan ole. Kuka esimerkiks ostaa jotain hajuvesi-pulloa jossa on vaan muutama milli jotain kamalan hajusta tököttiä pohjalla ja itse pullo on kärsiny.

 

Otin tuossa loppu-talvesta projektiksi tyhjentää vaatekaapin kaikista itselle turhista ja käyttämättömäks jääneistä vaatteista. Koska asuin tuolloin kotona ja suhteellisen isokin vaatekaappi alkoi olla kertakaikkiaan niin täynnä sitä vaatetta ettei ovetkaan meinannu mennä ja pysyä kiinnii, jouduin varaamaan ainakin yhden jätesäkin. Tämä yks jätesäkki täyttyi puolessa tunnissa täyteen vaatteista, jotka oli itselleni jääny isoiksi painon pudotuksen ohella. Nämä vaatteet olivat siis ahkerasta käytöstä huolimatta hyvin pidetty, ja ne muutamat kuluneet ja rikkinäiset vaatteet heitin roskikseen, kun ei käden taidot eikä sen liiemmin kiinnostuskaan riittäny niiden parimiseen. Kaverini lupasi ottaa sen jätesäkin sisällön hinnoiteltavaksi ja lupasipa viedä kirppu-torille myyntiin. Päivääkään en ole tuon operaation jälkeen katunu, ennemmin olin vaan tyytyväinen kun itselle tarpeeton on nyt jo todennäkösesti paremmassa käytössä jollain muulla.

 

Mulle kun opetettiin aikanaan että jos ihan väkisin pitää jotain kirppu-torille viedä myyntiin, nii silloin jo kotona ennen edes sitä hinnoittelu-sessioo katotaan että tuote on siinä kunnossa että sitä kehtaa edes myyntiin pistää. Joku jopa aikanaan sano mulle että JOS VIET KIRPPARILLE TAVARAA NII VIE SE SINNE SIINÄ KUNNOSSA KUN ITSE OSTAISIT VASTAAVAN TUOTTEEN. Ja ilmeisen hyvin on tämäki oppi menny jakeluun.