Varsinkin näin kesä-aikaan olen nähny hyvinki paljon kyseisiä ajoneuvoja tien päällä ihan  riippumatta siitä missä on ollu. Kaupungeissa ja tapahtumissa poliisit kiertää paikasta toiseen valvomassa että ihmiset osaa käyttäytyä ja öykkäröivät pellet korjataa parempaa taltee joko ilmotuksen ansiosta tai poliisin omasta havainnosta. Ihan hyvä näin...

 

Mutta entäs siinä vaiheessa kun jonkun autoilijan takana tulee paloautojen ambulanssien ja mahdollisesti poliisien letka pillit päällä, eikä autoilija ole tätä huomaavinaan? Tällä takana tulevalla letkalla ihan 100% varmuudella on kiire johonkin paikkaan johon sitä apua on hälytetty mutta autolijia ei ymmärrä sen verran ajaa tien sivuun että päästää tän letkan ohi. Onko näillä tavallisilla autoilijoilla olevinaan niin kiire itsellä ettei voi väistää? Kyllähän sen maalaisjärkikin sanoo että jos takana tulee esim. pelkkä lanssi pillit päällä niin silloin väistetään ja tehdään tilaa tälle ajoneuvolle jokka ihan OIKEASTI on kiire. Ei nämä paloautot, lanssit ja poliisit ole koristeena liikenteessä muiden joukossa, kyllä tämänkin jo maalaisjärki sanoo, mutta kaikki ei sitä ilmeisestikkään ymmärrä tai sitten se on vaan sitä että ei haluta ymmärtää.

 

No periaatteessahan mun on ihan turha näin kortittomana tästä aiheesta pitää luentoa, mutta kyllä se vaan on kummallista näin niinkun sivullisena seurata sitä miten tyhmiks jotkut muuttuu kun liikenteesee pääsevät. Kusi kihahtaa hattuu välittömästi kun päästään sinne liikenteesee muiden joukkoon näyttämään, kuinka se järjen käyttö tyssää kun seinään, ainaki suurimmalla osalla joilla se auto ny sattuu olemaa sen kortin lisäks. No okei, onhan näitä fiksujakin jotka osaa käyttäytyä, mutta jotenki tuntuu että harvassa ne ovat tänä päivänä.

 

Jos oikeasti ihmisillä olis yhtään sitä maalais-järkeä myös liikenteessä ollessaa nii siinä vaiheessa jos (ja kun) näkee takana tulevan hälytys-ajoneuvon pillit päällä niin silloin väistetään sen verran että tämä kyseinen ajoneuvo pääsee ohi, koska kaikella todennäkösyydellä tällä pilleillä varustetulla autolla on vähä enemmän kiire kun näillä *taviksilla* näin loma-sesongin aikana.